Laat je regelmatig inspireren en volg deze blog en andere inspirerende teksten op Facebook.

16 april 2018

** OVER MIJLPALEN EN GRENZEN VERLEGGEN **

Kun je mindfulness ook gebruiken om grenzen te verleggen en nieuwe mijlpalen te bereiken?
Jazeker! Op allerlei verschillende gebieden en op verschillende manieren.

Uiteraard deel ik graag een ervaring met je uit mijn eigen dagelijks leven.

Trailrunnen. Ooit gedaan? Rennen door de bossen met onderweg de nodige obstakels: uitstekende wortels, modderplassen, overhangende takken, slootjes, boomstronken,…

Afgelopen weekend heb ik mee gedaan aan een trailrun. Op zich niet nieuw, maar wel op een afstand die misschien wat hoog gegrepen leek. Een uitdaging dus.

Allereerst moet je wel met aandacht bij het lopen blijven, anders lig je zomaar languit in de modder. Alle takken en boomwortels, ze gaan echt niet voor je opzij. Je zult er zelf omheen of overheen moeten. En wel met aandacht.

Op de verschillende ondergronden voel je ook een andere belasting in je lichaam. Lopen op los zand, langs modderige paden, hele stukken bergopwaarts of juist een lang stuk neerwaarts. Je bent je zeker bewust van de verschillende spiergroepen die worden aangesproken en het belang van je ademhaling.

Maar waar ik nog het meeste aan heb gehad is om in het moment te blijven. De route die voor je ligt is lang en je wordt ingehaald door snelle en ervaren lopers (ik wel in elk geval). Je voelt de toenemende vermoeidheid in je spieren en er gaan allerlei gedachten door je hoofd: “dit red ik nooit”, “misschien heb ik mezelf wat overschat”, “de anderen zijn veel beter getraind dan ik”, enz.

Niet echt helpende gedachten dus. Ik realiseerde me dat ik helemaal niet bezig hoefde te zijn met het einddoel. Het enige wat ik van mezelf kon vragen was om op dit ene moment de volgende stap te zetten, over deze ene tak te springen, door deze sloot heen,… gewoon een stap tegelijk. En met elke stap kon ik mijn eigen grenzen weer een stukje verder verleggen.

En uiteindelijk kwam daar dan toch de eindstreep in zicht. En zo had ik toch het einddoel bereikt, simpelweg door mijn eigen belemmeringen weg te nemen en heel mindful in het moment te blijven.

Dit kun jij ook, of het nu in sport is of in werk. Grenzen verleggen doe je niet zozeer door harder te werken, maar belangrijker is om in het moment te blijven en stap voor stap je grenzen te verleggen.

Nog een reden om mindful in het leven te staan!

 

09 april 2018

** LENTE IS NET UITVERKOOP **

Het kan je niet ontgaan zijn: het is lente!

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de zomer outfits worden weer uit de kast getrokken.

Wat zullen we doen vandaag?
Aan de slag in de tuin? De buitenboel afsoppen? Middagje fietsen? Terrasje pakken? Of toch gewoon lekker lui in de tuinstoel?

Voor mij is de lente net uitverkoop: ik word er altijd zo gretig van!
De energie stroomt en er zijn zoveel opties om deze energie om te zetten in iets waar ik blij van word.

Natuurlijk weet ik wel dat niet alles tegelijk kan. Ik voel me wel heel gedreven en enthousiast en alles lijkt aantrekkelijk. Hoe maak je dan de juiste keuze?

Eigenlijk heel eenvoudig: stoppen – ademen – contact maken met het hier-en-nu.

Eerst maar eens even stoppen dus, even ademhalen.
Pas op de plaats maken en contact maken met het hier-en-nu. Een momentje van rust creëren en vanuit dat moment van rust kan ik bij mezelf nagaan wat nu voor mij de beste keuze is om te gaan doen vandaag.

Een ding tegelijk, met volledige aandacht. Echt genieten!
Er liggen nog heel veel mooie dagen voor ons, dus deze uitverkoop duurt nog de hele zomer!

 

03 april 2018

** EEN LEKKER LANG WEEKEND **

Hoe verlopen bij jou de lange weekenden over het algemeen?
Bij ons is de agenda meestal lekker gevuld.

Familie bezoeken – gezellig!
Borrelen met vrienden – gezellig!
Een evenementje in de stad – gezellig!

Tussendoor nog snel wat klusjes doen en zo is een lang weekend alweer snel voorbij, en kijken we alweer uit naar het volgende lange weekend.

Deze keer hebben we het anders gedaan.
Zaterdag familiefeestje – gezellig!

En de twee paasdagen? Lekker helemaal niks op de agenda.

Alle tijd en aandacht voor elkaar. Tijd voor een spelletje, aandacht om uitgebreid te koken. Tijd om chocolade eieren te zoeken, aandacht voor een heerlijk verzorgd paasontbijt. Eventjes naar buiten, genieten van de wind en de zon. Op het gemakje wat rommelen in en om het huis. Uitgebreid de tijd voor het paasdiner met ons gezin, met aandacht en zorg bereid.

Ook dan komt er aan het lange weekend gewoon een eind. We hebben genoten en hebben eventjes heerlijk kunnen bijtanken. Met alle rust, tijd en aandacht voor elkaar. Op naar het volgende lange weekend.

Het was een Zalig Pasen!!

 

 

 

 

 

Contact

   0625088671   

 info@intenspsychologie.nl 

Created by IssueOnline

Copyright © 2018